TiiM 2023 – Woord van de voorzitter

That is one small step for man, one giant leap for mankind – Neil Armstrong

Op 21 april 2023 zal de elfde editie van het TiiM congres plaatsvinden. Dit congres draait om technologische innovaties in de zorg en de aspecten die daarbij komen kijken. De Technisch Geneeskundige is dé zorgprofessional die innovaties richting de patiënt brengt. De ontwikkeling van het vakgebied van een Technisch Geneeskundige wordt in mijn ogen goed omschreven door de hierboven geschreven quote van Neil Armstrong. De beroepsgroep is klein begonnen, maar worden steeds zichtbaarder als zorgprofessional – we maken een sprong. Het thema van het TiiM congres is hiermee in lijn – The TradeMark: Dare to leap.

Durf de sprong in het diepe te maken en te zien wat je meerwaarde als Technisch Geneeskundige kan zijn en ga het gesprek hierover aan. Neem een sprong in de toekomst om te zien wat we uiteindelijk op persoonlijk niveau en op beroepsgroep niveau kunnen bereiken. Of zet een stap terug om te kijken wat er al bereikt is. Bijvoorbeeld de definitieve opname van de Technisch Geneeskundige in de Wet BIG, wat een belangrijke erkenning is voor het belang van onze beroepsgroep in de patiëntenzorg. Of het feit dat we ook buiten ziekenhuizen, in het bedrijfsleven, te vinden zijn. Dit tezamen draagt eraan bij dat Technisch Geneeskundigen boven op de laatste ontwikkelingen in de med-tech wereld zitten en kunnen ze in een vroeg stadium bijdragen aan het verbeteren of optimaliseren van zorg.

Tijdens het TiiM congres brengen we een grote variëteit van technologische innovaties samen in een inspirerend evenement. Zo presenteren we lopende onderzoeken en de nieuwste trends in de zorg, zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Ook zullen er komend jaar parallelle sessies zijn met verdiepende presentaties die in lijn zijn met de onderwerpen van de clusters (in oprichting). Daarnaast belichten we ook aspecten als: persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en adviezen voor starters op de arbeidsmarkt. Dit zijn dan ook bij uitstek goede momenten waarop het bedrijfsleven de Technisch Geneeskundige leert kennen en zichzelf kan presenteren en vice versa. Samen bouwen aan de brug naar een toekomst met optimale patiëntenzorg is wat ons bindt. De sleutel voor succes is samenwerking en kennisdeling.

We verwelkomen u graag op ons congres om elkaar te inspireren en uit te dagen. Graag tot 21 april 2023!

Namens de organisatie, Iris Obdeijn,
voorzitter TiiM congrescommissie

TiiM 2023 – Save the date

Dit jaar zal het congres fysiek plaatsvinden op 21 april 2023, in de Galgenwaard te Utrecht. Zoals elk jaar draagt het congres een specifiek thema. Deze editie zal in het teken staan van professionalisatie op alle vlakken en MedTech innovatie met het thema ‘The TradeMark: Dare to Leap.

Hou deze site en onze socials in de gaten voor updates over het programma/tickets en ander nieuws. We hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 21 april 2023!

TiiM 2022 – Sprekers

Nog minder dan een maand tot het congres! Vandaag maken we opnieuw sprekers bekend die op TiiM iets komen vertellen over hun onderzoek of werk.

Technisch Geneeskundige Martine Breteler zal spreken over het ziekenhuis van de toekomst, met draadloze monitoring van patiënten op afstand, zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis.

Else Tolner doet onderzoek naar non-invasieve ambulante neuromonitoring, om patiënten met neurologische aandoeningen zoals migraine en epilepsie beter te kunnen helpen.

Thomas Urgert zal vertellen over de bijdrage van de kennis en kunde van de Technisch Geneeskundige aan de ontwikkelingen en toepassing van diabetestechnologie voor gepersonaliseerde zorg.

En ten slotte zullen Nicolas van der Kar en Joyce Greidanus van Rods&Cones spreken over hun doel om chirurgen op de OK ondersteuning te bieden met behulp van smart surgery glasses en het digital remote assistance platform.

TiiM 2022 – Nieuwe sprekers

Vandaag brengen we weer een aantal nieuwe sprekers voor TiiM 2022 naar buiten!

Robin Koops & Helga Blauw van Inreda Diabetic komen vertellen over de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier, van idee via start-up naar de huidige scale-up.

Technisch Geneeskundige Stephan Romeijn vertelt over de implementatie van artificiële intelligentie in de klinische praktijk.

Pim Hendriks is in opleiding tot technisch geneeskundig specialist en presenteert over de rol van de technisch geneeskundige in onderzoek en innovatie op de interventieradiologie.

En ten slotte spreekt Eva Kleinveld namens consultancybureau IG&H over hoe data gebruikt kan worden om te helpen een oplossing te bieden voor grote problemen in de zorg.

TiiM 2022

Na een online editie vorig jaar, zal TiiM op 10 juni 2022 weer als vanouds fysiek plaatsvinden! Het belooft een inspirerende dag te worden, dus houd de socials en deze website in de gaten voor het laatste nieuws!