Ivar Donker

Van ontwikkeling naar schaalbaar eindproduct en de bottlenecks daartussenin.

Ivar is mede-eigenaar van Relitech. Hij studeerde economie aan de hogeschool van Utrecht en is al 15 jaar ondernemer in innovatieve (medische) producten, waarvan de laatste jaren bij een ingenieursbureau dat voor derden ontwikkelt.

In deze hoedanigheid heeft hij veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen, produceren en certificeren van complexe producten in verschillende categorieën. Relitech ontwikkelt een totaalproduct vanuit de disciplines van software, hardware en elektronica, zoveel mogelijk vanuit bestaande technologieën.

Met externe klinische partners wordt een product gevalideerd, waarna direct de slag gemaakt wordt naar maakbaarheid en schaalbaarheid.  De drijfveer van het ontwikkelteam is om producten te ontwikkelen die iets toevoegen op medisch gebied en kostenbesparend zijn. Op het congres vertelt Ivar meer over ontwikkelen op basis van co-creatie met een multidisciplinair team en hoe je een product succesvol opschaalt in een mondiale markt. Dit doet hij aan de hand van een ontwikkeling van een assay platform dat draait op een point of care device.