Karianne Lindenhovius

Valkuilen en succesfactoren van MedTech innovaties

Karianne is mede-oprichter van ArthroSave. Ze studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en werkt 25 jaar in innovatie en business development, waarvan 10 jaar bij Philips, 10 jaar bij het UMC Utrecht en de laatste jaren voor ArthroSave. Ze heeft bekendheid in het veld van medtech innovaties gekregen door het opzetten van Pontes Medical in 2006, een samenwerking tussen UMC Utrecht, AMC en VUmc om medtech innovaties te versnellen. Pontes Medical identificeert ideeën uit de klinische praktijk en realiseert in samenwerking met het bedrijfsleven daadwerkelijk innovaties die middels een licentie aan de industrie worden overgedragen.

 

In 2014 werd ze verkozen tot de ingenieur van het jaar vanwege haar innovatief vermogen, ondernemerschap, technische kennis en gedrevenheid om concrete resultaten met maatschappelijke impact te behalen. Haar drijfveer is om producten te ontwikkelen waar patiënten echt iets aan hebben. Daarom zet Karianne zich volledig in voor het succes van ArthroSave.

 

Op het congres vertelt Karianne meer over de valkuilen en succesfactoren van technische innovaties in de zorg. Met haar uitgebreide ervaring zal ze komen tot concrete voorbeelden en handvatten voor een TG’er in de praktijk.