Laurens Schinkelshoek

Discussiepanel – AI in de zorg

Na mijn studie Natuurkunde heb ik veel verschillende rollen binnen de IT vervuld. Altijd met de focus om techniek voor mensen te laten werken.

Twee jaar geleden zagen we binnen het LUMC dat AI (Artificele Intelligentie) een enorme kans biedt voor de zorg, maar dat de drempel om AI daadwerkelijk in te zetten in de kliniek groot was. Binnen de IT-afdeling is toen een team opgericht met als doel: Krijg AI van de wetenschappelijke papers naar de kliniek! We zijn met een team van zeven gedreven datascientists aan de slag gegaan met enthousiaste artsen om de drempels die implementatie in de weg staan te slechten. De kennis die we hierbij op doen over de toepassing van AI in de zorg delen we graag: https://cairelab.nl. Ik werk als datascientist aan de ontwikkeling van nieuwe AI-producten. Daarnaast begeleid ik startups waarvan we de oplossing in het LUMC valideren en/of implementeren. Het is spannend werk omdat alles nieuw is, zowel voor zorg professional, de startup als de IT afdeling.

 

In een interactieve sessie ga ik graag met je in gesprek over de kansen en valkuilen van AI in de zorg. Na een korte introductie van het veld gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen zoals: Kan AI volgens jou waarde toevoegen voor de patiënt? En: Wat zie je als de grootste valkuil voor AI in de zorg?