Nieuws

TiiM 2024 – Organiseer jij het congres volgend jaar?

Na een geslaagd TiiM congres dit jaar, zijn wij opzoek naar nieuwe commissieleden om er in 2024 wederom een succes van te maken!

Binnen de NVvTG, en daarmee ook het TiiM congres, professionaliseren we steeds verder. Daarom zijn we ook opzoek naar een diverse commissie. Denk daarbij aan de representatie van verschillende werkgebieden en clusters (i.o.), maar ook aan een mix van studenten, starters en bijvoorbeeld technisch geneeskundig specialisten.

Wil jij bijdrage aan de organisatie van het TiiM congres 2024? Stuur dan uiterlijk 19 mei een mail naar info@tiim-conference.nl met een korte introductie over jezelf met daarin je naam, functie, vakgebied/cluster waartoe je jezelf rekent en uiteraard een korte motivatie.

TiiM 2023 – Genomineerden Vooijs Award + indeling parallelle sessies

Met nog maar 2 dagen tot het TiiM congres maken we de genomineerden van de Vooijs award bekend!

Jaarlijks wordt de Prof. dr. G.P. Vooijs Award uitgereikt tijdens het TiiM congres. Deze prijs wordt toegekend aan een Technisch Geneeskundige die met het klinisch meest relevante onderzoek is afgestudeerd aan de opleiding Technical Medicine van de Universiteit Twente of aan de opleiding Technical Medicine binnen het LDE-programma in het betreffende academische jaar. Aan de award is een geldbedrag van 1000 euro verbonden. De genomineerden dit jaar zijn Harry Vaassen, Hille Torenvlied en Saskia van Heumen!

Daarnaast heeft iedereen als het goed is een mail gekregen met de indeling voor de parallelle sessies (het kan zijn dat deze mail in de spam is beland). Wanneer jullie deze mail nog niet binnen hebben kunnen jullie mailen naar secretaris@tiim-conference.nl. We zien jullie graag de 21ste!

TiiM 2023 – Dagvoorzitter!

Dr. Abel Swaan is voor de tweede keer dagvoorzitter van het TiiM congres. Abel behoort bij de groep van de eerste 100 technisch geneeskundigen en is nu CTO van de startup Bilihome. Bij Bilihome ontwikkelt hij draagbare geelzucht therapie voor pasgeborenen. Daarvoor werkte Abel als senior inspecteur bij de IGJ en promoveerde hij in het AMC op het analyseren van prostaatkanker met OCT. Abel was ook lid van het bestuur en de ledenraad van de NVvTG. Nu zit hij bij de RvA en pusht hij voor de professionalisering van de beroepsgroep en de promotie van dit mooie vak.

Vergeet niet je voorkeur door te geven voor de parallelle sessies voor 14 april. De indeling hiervan zal snel volgen! We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen de 21ste!

TiiM 2023 – Sprekers!

Tot op heden is er geen jurisprudentie van tuchtzaken in het vakgebied van technisch geneeskundigen. Prof dr. Walther van Mook neemt jullie mee in leerpunten uit de jurisprudentie van tuchtrechtuitspraken tegen medici, die waarschijnlijk generaliseerbaar zijn voor technisch geneeskundigen.

Meike van Wijk zal ingaan op de huidige en toekomstige toepassingen van holmium radioembolisatie, andere holmium therapieën en het multidisciplinaire aspect van deze therapie.

Kirsten van Baarsen en Arjan Wachtmeester zullen vertellen over de implementatie van intraoperatieve MRI. Intraoperatieve MRI biedt de mogelijkheid om tijdens de ingreep een MRI scan te maken en daarmee een update van de anatomische situatie te geven.

De Werkgroep Groene Zorg van de NVvTG zal tijdens een workshop onder andere aandacht besteden aan huidige groene initiatieven, voorbeelden uit de praktijk en een brainstormsessie houden.

Kijk voor meer informatie over deze en andere sprekers onder het kopje programma op deze website en koop snel een kaartje voor het TiiM congres op https://eventix.shop/u2dr6c6s !!

TiiM 2023 – Sprekers!

Als ontwikkelingen zich ergens in razend tempo opvolgen, is het in de wereld van de radiotherapie. Een technologische innovatie die met de dag meer terrein wint, is online adaptieve radiotherapie. Judith Sluijter en Lisanne Zwart hebben beide een klinische functie binnen het multidisciplinaire team van de radiotherapie. Op het TiiM congres zullen zij een kijkje geven in hun dagelijkse werk en antwoord geven op verschillende vragen zoals: Hoe zijn zij in zo’n klinische functie terechtgekomen, hoe ziet hun gemiddelde werkdag eruit, wat houdt online adaptieve radiotherapie precies in, welke meerwaarde heeft hun functie bij de introductie en klinische implementatie van innovaties en welke rol spelen zij als TG/KT in het multidisciplinaire team?

Zijn jullie hier nou ook benieuwd naar, koop dan snel je kaartje via https://eventix.shop/u2dr6c6s en kijk voor meer informatie over deze en andere sprekers op onze website: www.tiim-conference.nl!

TiiM 2023 – Sprekers

De komende weken zullen we het programma en de verschillende sprekers met jullie delen, te beginnen met de eerste sprekers van het thema Acute zorg!

Technisch geneeskundigen Nicole van Klink en Wouter Potters houden zich binnen hun werkzaamheden bezig met EEG signalen, maar met verschillende doeleinden. Zo meet Nicole intracraniële EEG signalen om patiënten met epilepsie de juiste zorg te bieden. Wouter is met zijn klinische start-up juist gefocust om patienten met een beroerte naar het juiste ziekenhuis te verwijzen door gebruik te maken van EEG metingen en AI in de ambulance. Tijdens een parallel sessie zullen Nicole en Wouter ons vertellen over hun toepassing van EEG in de acute zorg.

Zijn jullie hier nou ook benieuwd naar, koop dan snel een kaartje via: https://eventix.shop/u2dr6c6s