Nieuws

TiiM 2024 – Sprekers

Er zullen dit jaar 3 parallelle sessies plaatsvinden met onderwerpen uit de Functionele Technische Geneeskunde:

Laurien Reinders & Mathilde Scholtes zullen hun werkzaamheden bij de Pijngeneeskunde toelichten, waar ze onderzoek doen naar het ontstaan van chronische pijn en de werkingsmechanismen achter de bestaande behandeltechnieken. Tijdens het TiiM congres zullen ze specifiek ingaan op het in kaart brengen van de hersenactiviteit middels magnetoencefalografie (MEG) en de vasomotore ontregeling met videothermografie.

Mathijs van Schie & Nicole de Kruijf zullen tijdens hun sessie inzoomen op het hart. Ze zullen een speciaal ontwikkelde methode toelichten die wordt gebruikt tijdens openhartoperaties om de elektrische eigenschappen van het hart te meten. Middels visualisatie van de elektrische signalen creëeren ze inzicht in atriumfibrilleren.

Tijdens een brainstormsessie, gemodereerd door Thomas van Steenbergen, wordt aan de hand van casuïstiek gebrainstormd over de uitdagingen met betrekking tot datamanagement en -visualisatie van data die voortkomen uit functieonderzoek of fysiologische metingen.

Bekijk voor meer informatie over de sessies het programma.

TiiM 2024 – Sprekers!

Communicate = key. Een veelgehoorde slogan, maar eentje die lang niet altijd wordt nageleefd. Er is vaak een gebrek aan (goede) kennisoverdracht, binnen en buiten de wetenschappelijke wereld. Het is – ondanks het eeuwige tijdsgebrek – meer dan de moeite waard om beyond your bubble te communiceren over jouw projecten, uitdagingen en ingevingen. Julie Schoorl van de Universiteit Leiden belicht op 5 april het belang van ontdekken én begrijpen wat collega’s en professionals van andere afdelingen en disciplines nu eigenlijk doen. Als docent wetenschapscommunicatie weet Julie als geen ander hoe cruciaal het is om bruggen te kunnen slaan tussen verschillende teams en te werken met groepen van verscheidene (wetenschappelijke) achtergronden.

Zijn jullie hier nou ook benieuwd naar, koop dan snel een kaartje!

TiiM 2024 – Aankondiging AI-debat

AI in de zorg: Tijdens het TiiM congres organiseren we een AI-debat! Zes ervaren AI-experts delen hun visies over cruciale vragen: Ziekenhuizen vs. Bedrijven? Is de nieuwe wetgeving een obstakel voor AI? Waar en wanneer standalone AI inzetten? Voor meer informatie over de inhoud van het debat, zie de pagina AI-debat. Hier zullen de sprekers van het debat later bekend gemaakt worden.

Kicky van Leeuwen, Technisch Geneeskundige, zal optreden als moderator tijdens deze sessie. Zij heeft in september 2023 succesvol cum laude haar PhD thesis “Validation and implementation of commercial artificial intelligence software for radiology” verdedigd.

Kom naar het TiiM congres en discussieer mee!

TiiM 2024 – Call for Abstracts

Het is weer mogelijk om abstracts in te dienen! We zijn op zoek naar studenten, PhD-kandidaten, onderzoekers en werkende met een studie onderwerp gerelateerd aan medische innovaties in de zorg. Tijdens het TiiM congres willen we iedereen de kans bieden om hun onderzoek te presenteren via een postermarkt.

Dit is jouw kans om je onderzoek te pitchen aan een groter publiek. Kijk voor meer informatie en hoe je je abstract indient op de pagina Call for Abstracts.

TiiM 2024 – Start kaartverkoop

De start van de kaartverkoop voor het TiiM Congres is een feit, en jij wilt hierbij zijn! De snelle kopers profiteren van een Early Bird korting.

Koop je ticket via de ticketpagina op de website.

Ook dit jaar is er een netwerkdiner aansluitend aan het congres. Het diner vindt plaats in het Van der Valk hotel. Na de borrel kun je hier dus gelijk aanschuiven, ideaal. In de ticketshop zijn de tickets voor het netwerkdiner beschikbaar voor €60,-.

Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal early birds tickets beschikbaar. OP = OP!

Tot 5 april!

TiiM 2024 – Organiseer jij het congres volgend jaar?

Na een geslaagd TiiM congres dit jaar, zijn wij opzoek naar nieuwe commissieleden om er in 2024 wederom een succes van te maken!

Binnen de NVvTG, en daarmee ook het TiiM congres, professionaliseren we steeds verder. Daarom zijn we ook opzoek naar een diverse commissie. Denk daarbij aan de representatie van verschillende werkgebieden en clusters (i.o.), maar ook aan een mix van studenten, starters en bijvoorbeeld technisch geneeskundig specialisten.

Wil jij bijdrage aan de organisatie van het TiiM congres 2024? Stuur dan uiterlijk 19 mei een mail naar info@tiim-conference.nl met een korte introductie over jezelf met daarin je naam, functie, vakgebied/cluster waartoe je jezelf rekent en uiteraard een korte motivatie.