Organisatie

Lisette Raasing

Pim Hendriks op LinkedIn“Als technisch geneeskundige vind ik het een uitdaging om technologie optimaal te benutten. Momenteel focus ik mij op de implementatie van nieuwe technologie. Daarnaast zit ik sinds dit jaar in de congrescommissie voor de beroepsgroep technische geneeskunde. Het TiiM congres is elk jaar een leuk evenement om geïnspireerd te raken door elkaar en om te netwerken. Als voorzitter vind ik het een eer sturing te mogen geven aan een gezellig en gemotiveerd team, en kijk ik er naar uit om deze samenwerking met een leuk evenement af te sluiten. Wij zitten vol inspiratie en hopen dit in het najaar van 2020 met jullie te mogen delen.”

Sanne Feiner

Pim Hendriks op LinkedInWanneer men in het ziekenhuis binnenloopt is technologie al direct aanwezig. Zo worden innoverende technieken gebruikt om u beter te kunnen helpen. In het ziekenhuis, via technieken als MRI, CT, etc., maar ook thuis door middel van telemonitoren. Als 24-jarige masterstudent ben ik nog druk bezig met het ontwikkelen van mijzelf in het werkveld van Technische Geneeskunde. Topics die mij nu het meest interesseren: TechMed en de invloed van leefstijl op verschillende ziektebeelden. Ik zie er enorm naar uit om hét Technische Geneeskunde evenement te organiseren: Technical innovations in Medicine 2021 (TiiM!). Hier hoop ik mede-TG, u en bedrijven meer te leren over ons prachtige ontwikkelende beroep. Als secretaris zal ik structuur, enorm veel enthousiasme, een open-mind en positieve ondersteuning toevoegen aan de organisatie. Naast mijn werk bij TiiM ben ik bezig met mijn afstudeeropdracht op de afdeling Geriatrie in het Radboudumc waar ik mij bezig houd met complexiteit analyses van hemodynamische signalen in cognitive achteruitgang. ”

Mathijs van Schie

Pim Hendriks op LinkedIn“De zorg is onlosmakelijk verbonden met technologie, en de ontwikkeling van die technologie gaat razendsnel. De zorg moet dus mee met deze technologische ontwikkelingen, maar dit moet wel veilig en effectief gebeuren. Daarnaast bieden alle technologische ontwikkelingen volop kansen om onderzoek in de zorg uit te voeren en te verbeteren. In mijn werk als technisch geneeskundige combineer ik mijn kennis van de technologie en geneeskunde om samen met artsen en ingenieurs beter onderzoek te kunnen doen naar hartritmestoornissen. In mijn promotieonderzoek in het Erasmus MC focus ik me op boezemfibrilleren, dé cardiovasculaire epidemie van de 21e eeuw, door het uitvoeren en analyseren van complexe metingen van de geleiding van het hart tijdens openhartoperaties. Daarnaast zet ik me dit jaar in als penningmeester van het TiiM congres 2020, waar ik vol naar uit kijk.”

Joep Eijkenduijn

Joep Eijkenduijn op LinkedIn "In alle gebieden van de geneeskunde is er behoefte aan de professional die kan helpen de brug te slaan tussen de arts en de industrie. Van de behandeltafel tot aan het eerste productdesign. Dat vind ik het mooie aan ons vakgebied. Overal wordt de impact van de Technisch Geneeskundige gemerkt en ik ben trots hier onderdeel van te zijn. Ik heb de laatste jaren de gelukkige gelegenheid gehad op verschillende vlakken een bijdrage te leveren aan het inzetten van innovaties en te helpen de zorg te verbeteren met techniek. Van MRI geleide ablaties en augmented reality educationtools tot het ontwikkelen van noodbeademingsapparatuur tijdens de coronacrisis. Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij HollandPTC, de protontherapie kliniek in Delft. Mijn doel is de ervaringen en kunde van alle soorten professionals bij elkaar te brengen om zo tot onverwachte en innovatieve oplossingen voor complexe problemen te komen. Deze mindset wil ik ook inzetten bij de organisatie van het TiiM congres 2021! Als commissaris PR wil ik zoveel mogelijk mensen weten te betrekken bij dit mooie evenement en wie weet ontstaat er een onverwachte connectie waarmee we samen weer de zorg een stap vooruit brengen!"

Eva Kleinveld

Pim Hendriks op LinkedIn“Zorg kan altijd beter en we leven in een wereld waar de technologie zich enorm snel ontwikkelt. Met zijn allen gaan we de komende jaren nog zo veel meer kennis vergaren en ik denk dat de kennis van een technisch geneeskundige niet meer weg te denken wordt. Ik ben mij goed bewust van wat een TG'er als toegevoegde waarde heeft in de medische én bedrijven wereld. Ik ben constant op zoek naar uitdagingen en mijn grootste uitdaging van komend jaar wordt uitzoeken waar en hoe ik mijn kennis en kunnen het liefst wil inzetten. Naast dat ik aan het afstuderen ben vind ik het ook een mooie uitdaging om samenwerkingen aan te gaan, zodat we weer een mooi congres voor Technical innovations in Medicine kunnen realiseren.”  

Roos Edgar

𝔼𝕖𝕟 𝕒𝕟𝕕𝕖𝕣 𝕝𝕖𝕥𝕥𝕖𝕣𝕥𝕪𝕡𝕖 𝕠𝕡 𝕃𝕚𝕟𝕜𝕖𝕕𝕀𝕟 𝕘𝕖𝕓𝕣𝕦𝕚𝕜𝕖𝕟 - 𝕄𝕦𝕝𝕝𝟚𝕞𝕖𝕕𝕚𝕒 "Wat ik leuk vind aan de vele technologieën in de zorg is de vertaling ervan naar klinische impact en relevatie. En ook: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de medische en technische kant van het ziekenhuis samensmelten en daardoor een krachtiger geheel worden? In dit evenwicht ben ik graag de kennisoverbrenger, of vind ik met creativiteit nieuwe toepassingsgebieden van technologieën. Welke richting het precies gaat worden hoef ik gelukkig nog niet te weten, aangezien ik eind 2021 afstudeer. Per december begin ik met afstuderen op de Urologie in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein, waar ik me verder kan ontwikkelen als technisch-medisch deskundige. Daarnaast kijk ik uit naar het TiiM congres 2021, waarbij ik spreker coördinator ben!”