Organisatie

Lisette Raasing

Pim Hendriks op LinkedIn“Als technisch geneeskundige vind ik het een uitdaging om technologie optimaal te benutten. Momenteel focus ik mij op de implementatie van nieuwe technologie. Daarnaast zit ik sinds dit jaar in de congrescommissie voor de beroepsgroep technische geneeskunde. Het TiiM congres is elk jaar een leuk evenement om geïnspireerd te raken door elkaar en om te netwerken. Als voorzitter vind ik het een eer sturing te mogen geven aan een gezellig en gemotiveerd team, en kijk ik er naar uit om deze samenwerking met een leuk evenement af te sluiten. Wij zitten vol inspiratie en hopen dit in het najaar van 2020 met jullie te mogen delen.”

Sanne Feiner

Pim Hendriks op LinkedIn Wanneer men in het ziekenhuis binnenloopt is technologie al direct aanwezig. Zo worden innoverende technieken gebruikt om u beter te kunnen helpen. In het ziekenhuis, via technieken als MRI, CT, etc., maar ook thuis door middel van telemonitoren. Als 23-jarige masterstudent ben ik nog druk bezig met het ontwikkelen van mijzelf in het werkveld van Technische Geneeskunde. ‘Wat voor Technisch Geneeskundige wil ik worden?’, ‘Wat wil ik toevoegen aan de wereld?’ en ‘Welke innovaties spreken mij aan?’ zijn vragen waar ik me dagelijks mee bezig houd. Topics die mij nu het meest interesseren: TechMed en de invloed van leefstijl op verschillende ziektebeelden. Hoe ik mij verder ga ontwikkelen als TG? Allereerst door het organiseren van hét Technische Geneeskunde evenement: Technical innovations in Medicine (TiiM!). Hier hoop ik mede-TG, u en bedrijven meer te leren over ons prachtige ontwikkelende beroep. Als secretaris zal ik structuur, enorm veel enthousiasme, een open-mind en positieve ondersteuning toevoegen aan de organisatie. Wat ik hierna ga doen? Dat blijft nog even spannend…”

Mathijs van Schie

Pim Hendriks op LinkedIn“De zorg is onlosmakelijk verbonden met technologie, en de ontwikkeling van die technologie gaat razendsnel. De zorg moet dus mee met deze technologische ontwikkelingen, maar dit moet wel veilig en effectief gebeuren. Daarnaast bieden alle technologische ontwikkelingen volop kansen om onderzoek in de zorg uit te voeren en te verbeteren. In mijn werk als technisch geneeskundige combineer ik mijn kennis van de technologie en geneeskunde om samen met artsen en ingenieurs beter onderzoek te kunnen doen naar hartritmestoornissen. In mijn promotieonderzoek in het Erasmus MC focus ik me op boezemfibrilleren, dé cardiovasculaire epidemie van de 21e eeuw, door het uitvoeren en analyseren van complexe metingen van de geleiding van het hart tijdens openhartoperaties. Daarnaast zet ik me dit jaar in als penningmeester van het TiiM congres 2020, waar ik vol naar uit kijk.”

Nariç Danisman

Pim Hendriks op LinkedInMomenteel ben ik werkzaam als Medical Educator. Ik haal passie uit het overdragen van kennis, zorgen voor een goede leeromgeving en het inspireren van studenten. Wat voor invloed een goed verhaal kan hebben is niet te onderschatten. Ik geloof erin dat iedereen, zo nu en dan, een inspirerend verhaal kan gebruiken als extra steun. Ik wil ervoor zorgen dat wij allemaal geïnspireerd kunnen raken. Als sprekerscoördinator verzeker ik dat het volgende congres leuk, leerzaam en vooral inspirerend zal zijn!”

Sanneke Willekens

Pim Hendriks op LinkedIn“Momenteel ben ik bezig met mijn master Technical Medicine. Naast mijn studie ben ik altijd bezig geweest met het opzetten en organiseren van evenementen. Ik ben een open persoon en ga graag het gesprek aan met anderen, wat hopelijk bij kan dragen aan mooie samenwerkingen tussen het TiiM en bedrijven en instellingen. Naast het afronden van mijn master, lijkt het mij een mooie uitdaging om een evenement als deze neer te zetten. Ik reken erop dat ik over een tijdje kan zeggen dat ik mijn master volwaardig heb afgerond en met als kers op de taart dat ik ook nog eens een top TiiM congres heb neergezet met deze fijne commissie.”  

Lars Bannink

Pim Hendriks op LinkedIn“Goede zorg bestaat onder andere uit een gebalanceerde levensstijl; mentaal en fysiek, daar ben ik van overtuigd. Uiteraard heeft een toename in specialistische vakkundige zorg, kennis, onderzoek en technologische innovaties de algemene gezondheid en kwaliteit van leven enorm doen stijgen. Komend jaar zal ik gaan afstuderen op de Sportgeneeskunde in het AMC, waarbij we de MRI zullen inzetten voor preventie onderzoek in kuitspier blessures bij Nederlandse basketballers. Op deze afdeling hoop ik mijn interesse in de sport en de techniek te kunnen combineren om blessures van (top) sporters vroegtijdig in kaart te kunnen brengen. In het komende TiiM congres zullen niet alleen medisch technologische ontwikkelingen centraal staan, maar focussen we ons ook op duurzame zorg voor medische professionals en de patiënten!”