Organisatie

Fleur Boel

Technologie in de zorg, en ook de klinisch technoloog, zorgen ervoor dat we steeds meer mogelijkheden hebben om ziektebeelden te begrijpen en te focussen op preventie. Steeds meer wordt technologie in allerlei vormen gebruikt om de behandelingen van patiënten te verbeteren, maar ook om voorlichting te kunnen geven om behandeling uiteindelijk te kunnen voorkomen. Dit  jaar ben ik begonnen in het Erasmus MC aan mijn PhD op de afdelingen Orthopedie en Sportgeneeskunde, Huisartsgeneeskunde en het Generation R project. Hierbij gebruik ik (semi)-automatische beeldanalyse om de vorm van het heupgewricht te analyseren en de ontwikkeling gedurende de kindertijd te volgen. In mijn korte tijd bij de orthopedie heb ik weer gezien hoe een klinisch technoloog kan bijdragen bij niet alleen onderzoek maar ook behandeling van de patiënt. Samen met de rest van de commissie is het dan ook ons doel om weer een mooi TiiM congres neer te zetten waar niet alleen de klinisch technoloog belicht wordt, maar ook de ontwikkeling van technologie in geneeskunde.

Minke Holleboom

Tegenwoordig is zorg en technologie al lang niet meer van elkaar los te denken. Ook voor de nieuwe uitdagingen binnen de zorg is de inzet van nieuwe technieken onmisbaar. Ik vind het mooiste aan technologie in de zorg dat het ons helpt om de pathologie en fysiologie van het menselijk lichaam echt te leren begrijpen. Daarom ben ik op mijn afstudeerstage op de IC ook helemaal op mijn plek. Daar heb ik onderzoek gedaan naar de coördinatie en fysiologie van de ademspieren bij beademde IC-patiënten. In november 2021 ben ik afgestudeerd Technisch Geneeskundige en ik hoop dan aan de slag te gaan in het werkveld waar ik mijn passie voor zorg, technologie en wetenschap zal terugvinden. Dat zal ik gaan combineren met mijn taken als secretaris van ‘Technical Innovations in Medicine’. Ik heb ontzettend veel zin om er een inspirerend evenement van te gaan maken met de rest van de commissie.

Jeroen Roest

Technologische innovaties vervullen alleen hun volledige potentiaal wanneer deze toegepast worden in de zorg door professionals met begrip van de achterliggende principes rondom de technologie. Anderzijds is het inbedding in klinisch proces van vitaal belang voor het de slagingskans van nieuw ontwikkelde innovaties. Ik ben ervan overtuigd dat de hybride achtergrond van de technisch geneeskundige aan beide zijden van dit spectrum van toegevoegde waarde kan zijn. Na aan het begin van dit academisch jaar mijn opleiding tot technisch geneeskundige afgerond te hebben op de translationele elektrofysiologie, ga ik dit jaar voor mezelf ontdekken welk van deze twee einden mij het beste ligt. Daarnaast neem ik dit jaar de rol van sponsoring op me in de organisatie van het TiiM congres. Ik hoop met mijn creativiteit en enthousiasme bij te dragen aan wederom een gezellig en inspirerende editie van het TiiM congres.

Nienke Wassenaar

De geneeskunde richt zich tegenwoordig steeds vaker op persoonlijk toegepaste zorg. Medische technologie is hierin onmisbaar en als technisch geneeskundigen kunnen wij hier een mooie rol in spelen. Zelf ben ik bezig met mijn promotieonderzoek in het Amsterdam UMC, locatie AMC waar ik me focus op het gebruik van kwantitatieve MRI technieken, in het bijzonder MR elastografie, bij pancreastumoren. Met deze MRI technieken hopen we de patiënt en arts meer inzicht te geven in de werking van de behandeling. Met het TiiM congres wil ik laten zien hoe interessant en relevant ons vakgebied is. Naast mijn rol als penningmeester zal ik mij, samen met alle commissieleden, inzetten om een variërend en inhoudelijk sterk programma voor u neer te zetten. Ik zie ernaar uit om u te ontmoeten op het TiiM congres 2022!

Lisa Aukema

Zorginnovatie gaat in mijn optiek hand in hand met techniek en de ontwikkelingen hierin gaan razendsnel. Daarom denk ik dat de kennis en kunde van een technisch geneeskundige in de toekomst niet meer weg te denken is! Ik realiseer mij wat de toegevoegde waarde van de TG’er in zowel het bedrijfsleven als de medische wereld is en ben daarin constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wat deze uitdaging wordt voor mij in de toekomst, dat hoef ik gelukkig nog niet te weten, aangezien ik in februari pas begin met afstuderen. Met mijn analytische en sociale kwaliteiten wil ik de ervaringen en kunde van alle soorten zorg professionals bij elkaar brengen om tot innovatieve oplossingen te komen. Deze kwaliteiten wil ik ook graag gaan inzetten in de organisatie van het TiiM congres waar ik de rol als spreker coördinator ga vervullen!

Floor Hiemstra

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de zorg. Door de kennis van verschillende disciplines te combineren, kan de implementatie en het gebruik van technologie in de zorg worden geoptimaliseerd. Als kersverse technisch geneeskunde heb ik heel veel zin hier een bijdrage aan te leveren! Per november begin ik met een promotietraject op de Intensive Care en de Circadian Clocks Group in het LUMC. Daarnaast zal ik mij dit jaar samen met Lisa bezig houden met de sprekers en logistiek van het TiiM congres. De afgelopen TiiM congressen heb ik met veel plezier gevolgd en brachten mij veel enthousiasme en inspiratie voor het technisch geneeskundige werkveld. Ik kijk er dan ook naar uit dit jaar samen met deze leuke en enthousiaste groep mensen een gaaf en interessant congres neer te zetten!

Marijn Mostert

Het is duidelijk dat er een grote behoefte is om de zorg in Nederland beter, efficiënter, en goedkoper in te richten. Technologische innovaties zullen hierin een hoofdrol spelen. De technisch geneeskundige is bij uitstek geschikt om deze nieuwe innovaties op een veilige en effectieve manier in te zetten. Als net afgestudeerd technisch geneeskundige hoop ik hier ook een bijdrage aan te kunnen leveren. De komende jaren zal ik me tijdens mijn promotietraject in het Erasmus MC bezig houden met mijn onderzoek naar de toegevoegde waarde van PET/MRI bij patiënten met chronische pijn. Hiernaast ga ik me dit jaar met veel plezier richten op het organiseren van het TiiM congres 2022. TiiM is al jaren een leuk evenement waar technisch geneeskundigen en alle anderen die zich bezig houden met innovaties in de zorg elkaar kunnen ontmoeten. Op een inspirerende en leerzame dag kunnen er dan zomaar nieuwe ideeën of nieuwe samenwerkingen ontstaan. Als commissaris PR ga ik me keihard inzetten om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij dit mooie evenement!