Organisatie

Kayleigh Dukker

Kayleigh Dukker op LinkedIn “Technologische ontwikkelingen in de zorg worden voor een breder publiek mogelijk gemaakt door de bedrijven in de medisch-technische tak. Om deze ontwikkelingen bekend te maken en te implementeren in de zorg van vandaag, heb ik voor het bedrijfsleven gekozen. Ik werk bij Medis, een bedrijf dat zich richt op de post-processing software voor cardiac imaging. Mijn rol hierin is het installeren van de software en het trainen van de artsen in Europa om te werken met de MRI- en CT-applicaties. De Technische Geneeskundige bevindt zich in iedere tak van de zorg. Dát wordt zichtbaar tijdens het TiiM congres. Ik organiseer dit jaar dan ook met veel enthousiasme weer het TiiM congres. Nu in de functie van Voorzitter van de TiiM congrescommissie 2019.”

Klaske Siegersma

Klaske Siegersma op LinkedIn “De ontwikkeling van technologie gaat razendsnel; we staan altijd in verbinding met de buitenwereld, hebben ongelimiteerde toegang tot kennis en computers worden steeds sneller. De zorg moet mee in deze technologische ontwikkeling. Hier ligt een taak voor de Technisch Geneeskundige; een veilige, efficiënte en effectieve implementatie van de technologie in de gezondheidszorg. Het TiiM-congres is dé plek waar het werkveld van de technisch geneeskundige zichtbaar wordt gemaakt voor het brede publiek. Tijdens mijn afstuderen heb ik me gespecialiseerd in implementatie van machine learning in de cardiologiepraktijk. Tijdens mijn promotieonderzoek vanuit het VUmc, waarbij meerdere partners betrokken zijn, ga ik verder met de mogelijkheden voor artificial intelligence in deze sector. Hierbij zal ik gaan kijken naar implementatie van een model in de spreekkamer van de cardioloog om gerichtere en efficiëntere zorg te kunnen leveren."

Claire Cox

Claire Cox op LinkedIn “Technologie is onlosmakelijk verbonden met de zorg. Technologieën hebben steeds meer te bieden, maar zijn ook progressief complex. Alles eruit halen wat erin zit is daarmee een groeiende uitdaging. Om hierin te slagen zijn twee zaken nodig: kennis van de techniek én kennis van fysiologie. Implementatie en optimalisatie van de technieken is multidisciplinair; een samenwerking tussen arts, ingenieur, en technisch geneeskundige. Dit zal terug te zien zijn op het TiiM congres. Als promovendus bij de longziekten kijk ik, al bijna 4 jaar, naar de rol van de kleine luchtwegen in patiënten—voornamelijk (ex-)rokers—met astma. Een gouden standaard voor de kleine luchtwegen ontbreekt en de verschillende technieken geven niet altijd overeenkomstige resultaten. Mijn onderzoek draagt bij aan verder begrip van de technologieën en de fysiologie van de kleine luchtwegen. Na mijn promotie zal ik de academische wereld verlaten en wil ik mij specialiseren tot longfysioloog. ”

Jeroen Mol

Jeroen Mol op LinkedIn “De zorg is het platform van de meest vooruitstrevende technologische ontwikkelingen. De technische geneeskundige heeft hier de laatste 10 jaar een belangrijke bijdrage aan geleverd. De technisch geneeskundig heeft niet alleen in de zorg, maar ook in het medisch technische bedrijfsleven ondertussen een onmisbare rol verkregen. De klinische ervaring in combinatie met technisch inzicht zorgt voor een unieke, kritische blik op de snelle ontwikkelingen van zorgtechnologie. Mijn afstuderen voor Technische Geneeskunde staat in het teken van de ontwikkeling en implementatie van 3D geprinte boormallen voor de operatie van scoliose patiënten. Mijn toekomstplannen staan nog niet vast, maar het bedrijfsleven inspireert mij. Daarom vind ik het leuk dat ik dit jaar voor het TiiM congres de rol van externe betrekkingen, acquisitie en sprekers op mij kan nemen."

Eline Vinke

Eline Vinke op LinkedIn “Het begrijpen van het ontstaan van ziekten staat aan de basis van de geneeskunde. Nu onze kennis hierover door talloze innovaties in rap tempo toeneemt, ontstaat er een nieuwe uitdaging: Hoe zorgen we ervoor dat we met deze ‘big data’ het ziekteproces beter begrijpen? In mijn PhD onderzoek staat deze vraag centraal. Ik maak onderdeel uit van het 'European progression of neurodegenerative disease initiative'. Als link in dit grote consortium houd ik me bezig met het begrip van gezonde veroudering van ons brein. Ik werk hiermee aan de basis van modellen om neurodegeratieve ziekten beter te gaan begrijpen. Net als vorig jaar zet ik me graag in voor het organiseren van TiiM 2019, dit jaar als logistiek coördinator!”

Pim Hendriks

Pim Hendriks op LinkedIn “De technologische mogelijkheden in de zorg zijn eindeloos. In mijn werk als technisch geneeskundige vind ik het uitdagend en interessant om die mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten in de vertaling naar de klinische zorg. Ik doe promotieonderzoek in het LUMC, en werk hier aan de optimalisatie en verbetering van niet-chirurgische behandelingen van leverkanker. Het TiiM congres is in mijn optiek dé plek waar in de breedte en diepte een podium wordt geboden aan ambitieuze en enthousiaste medisch-technologische zorginnovators. Dit jaar mag ik dit unieke congres mede-organiseren als PR-commissaris in de TiiM congrescommissie 2019”