Sprekers Cluster Extramurale zorg

Gedragsverandering bij Technologie in de zorg

Carmen van Egmond & Pasquelle van Ruiten

Welkom bij de workshop “Gedragsverandering bij Technologie in de Zorg”! Gedragsverandering is cruciaal voordat inzet van technologie voordelen oplevert voor zorgmedewerkers, cliënten én toekomstbestendige organisatie van zorg. 

Ontdek de kracht van theoretische inzichten, praktische voorbeelden en boeiende oefeningen. Pasquelle van Ruiten en Carmen van Egmond, beiden Technisch Geneeskundige, nemen jullie mee in theoretische inzichten en praktijkvoorbeelden uit de zorg. Zowel Pasquelle als Carmen volgden de opleiding in Twente, waarbij Pasquelle de opleiding afrondde in 2011 en Carmen 10 jaar later. Pasquelle helpt als programmamanager bij VitaValley zorgorganisaties en samenwerkingsverbanden van zorgorganisaties bij opschaling van digitale zorg en de gedragsverandering die daarbij hoort. Carmen werkt bij ouderenzorgorganisatie Zorgbalans aan de transformatie in de praktijk die nodig is om technologie onderdeel te laten zijn van de zorgverlening bij mensen thuis, in woonzorgcentra en tijdens revalidatie.

In deze sessie verkennen we met jullie de essentie van gedragsverandering in de zorg. We duiken diep in de psychologie achter gedrag, van motivatie tot gewoontevorming, en ontdekken effectieve strategieën om verandering te bevorderen bij zowel cliënten als zorgverleners.

Maar we gaan verder dan alleen theorie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we jullie mee in verschillende perspectieven in de zorg en onze rol hierin als Technisch geneeskundigen.

Hoogtepunt van onze workshop? Een intrigerende oefening met een kip en een uil, die concepten als perceptie, communicatie en samenwerking op unieke wijze belicht.

Kortom, onze workshop biedt een inspirerende reis waarin theorie en praktijk samenkomen. Bereid je voor op een boeiende ontdekkingstocht die je helpt om effectiever en empathischer te zijn in het bevorderen van positieve verandering in de zorg.