Sprekers

Dagvoorzitters

Abel Swaan

Promovendus, Urologie en Biomedical Engineering&Physics, Amsterdam UMC
Abel Swaan is in de laatste fase van zijn PhD-onderzoek. In zijn onderzoek wordt real-time, maligne prostaatweefsel onderscheiden van benigne weefsel middels laserlicht. Daarnaast ontwikkelt hij patiënt-specifieke 3D-geprinte boormallen voor pedikelschroeven bij de orthopedie in het UMC Utrecht. Sinds 2014 is hij betrokken bij de ontwikkeling van de beroepsgroep en de beroepsvereniging NVvTG; een aantal jaren als bestuurslid en nu als lid van de ledenraad. Ook heeft hij, samen met de Jonge Specialist en de Federatie Medische Specialisten, een competentie- set technologische innovatie ontwikkeld voor de medisch-specialistische vervolgopleidingen.

Martijn van Mourik

TG, Hartcentrum Amsterdam UMC
Als technisch geneeskundige heeft Martijn van Mourik een brede interesse in technologie, maar met name de combinatie met geneeskunde boeit hem als geen ander. Als oud-voorzitter van de NVvTG is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de beroepsgroep en de beroepsvereniging. Hij is aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op de transcatheter aortaklepvervanging. Nu is hij werkzaam in het hartcentrum van de Amsterdam UMC. Hier houdt hij zich bezig met innovaties op het gebied van eHealth, beeldvorming, uitkomstvoorspelling.

Vrijdag – plenaire sessies

Annemijn Jonkman

Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Terugblik: 10 jaar NVvTG

Annemijn zal na de opening het congres aftrappen met een terugblik op 10 jaar TG in het werkveld, de ontwikkeling van de NVvTG en kansen voor de toekomst.

Jaap Harlaar

Opleidingsdirecteur Klinische Technologie & Technical Medicine ; Medical Delta ; LUMC Leiden, TUDelft, ErasmusMC Rotterdam & Hoogleraar klinische biomechatronica ; Afdeling BioMechanical Engineering, TUDelft

De opleidingen Klinische Technologie & Technical Medicine in de LDE

In 2014 ging de bachelor opleiding Klinische Technologie (KT) van start in de LDE : de samenwerking tussen LUMC Leiden, de Technische Universiteit Delft en het Erasmus MC in Rotterdam (tezamen : de LDE) . De opleiding is een equivalent van de opleiding Technische Geneeskunde verzorgd door de Universiteit Twente sinds 2003. In 2017 is bij de LDE ook de 3 jarige master Technical Medicine (TM) gestart. De opleiding KT/TM richt zich op het opleiden van innovatieve zorgprofessionals met geïntegreerde expertise vanuit de geneeskunde en de technische wetenschappen. In een omgeving waarin de kaders van ingenieurs en arts al sinds mensenheugenis bestaan behoeft de rol en profilering van de klinisch technoloog steeds uitleg, ondanks dat van de opleiding in Twente al 10 jaar technisch geneeskundigen afstuderen. Langzaam maar zeker (oa met hulp van de wet BiG) wordt het profiel en de rol van de klinische technoloog / technisch geneeskundige in het werkveld steeds duidelijker. Het LUMC Leiden, TUDelft, ErasmusMC Rotterdam werken op gebied van medisch technisch onderzoek samen in de Medical Delta, waarvan de  onderzoeksprogrammas herkenbaar zullen zijn als  "coleur locale" bij het invullen van het laatste jaar van de studie.

Jonne Doorduin

Assistant Professor – Technisch Geneeskundige, Radboudumc (afdeling Neurologie)

De technische geneeskundige: van niks tot netwerk

Jonne Doorduin is technisch geneeskundige op de afdeling neurologie van het Radboud UMC. Hij is hier sinds kort assistant professor en doet onderzoek naar respiratoire spierfunctie. Hij ontwikkelt en evalueert nieuwe technologieën voor diagnostiek en therapeutische strategieën die de kwaliteit van leven verbeteren bij patiënten met respiratoire spierzwakte. Tijdens TiiM vertelt hij over het werk dat hij doet en het neemt hij je mee langs het carrièrepad dat hij als technisch geneeskundige heeft bewandeld.

Tim Leiner

Radioloog en Hoogleraar Cardiovasculaire Radiologie, UMC Utrecht

Artificial Intelligence in de Cardiovasculaire Radiologie

Naast zijn werk als radioloog houdt prof. Tim Leiner zich bezig met de ontwikkeling en klinische implementatie van nieuwe technieken om hart en bloedvaten beter en gedetailleerder in kaart te brengen. Gedurende de presentatie bespreekt hij zijn visie op de impact van AI op alle facetten van het beeldvormingsproces. Hierin zal de cardiovasculaire beeldvorming als uitgangspunt genomen worden.

Quirina de Ruiter

Postdoc fellow, National institutes of Health Clinical Center, Bethesda, USA

From bench to bedside in image guided therapy; A technical physicians insight of working at the world largest hospital dedicated to research

Als technisch geneeskundige onderzoeker op de interventie radiologie afdaling van het grootste klinische ziekenhuis ter wereld, National Institutes of Health Clinical Center,  houd ik mij specifiek bezig met de ontwikkeling van nieuwe beeldvormende technieken, medische hulpmiddelen en navigatie systemen met als doel het verbeteren van minimaal invasieve interventies in de oncologie. Een van mijn huidige speerpunten is het transleren en integreren van augmented fluoroscopy en de ontwikkeling van flexibele medische hulpmiddelen gericht op endobronchiaal geleidde diagnostiek en therapie. Vanuit een multidisciplinair onderzoeksgroep, bestaande uit engineers, artsen, fellows en oud FDA reviewers, werken wij volgens een bench-to-bedside methodiek. Iedere nieuwe technologieontwikkeling start bij het ontwikkelen of aanschaffen van een fantoom of Bench model, gevolgd door preklinische evaluaties fase.  Het uiteindelijke doel van iedere ontwikkeling is om de feasibility aan te tonen in een First-In-Human studie.    

Bram van Ginneken

Professor Medical Image Analysis Radboudmc/ Voorzitter Diagnostic Image Analysis Group Radboudmc

 How deep learning image analysis is changing medicine

Deep learning is a revolutionary new technology that allows computers to interpret images at or above the level of a human expert. This will change medicine profoundly, as medical imaging is a vital component of the diagnostic and the therapeutic process. I will show examples from radiology, pathology and ophthalmology, and also discuss current limitations and the future of artificial intelligence in healthcare.

Nico van Meeteren

Executive Director Health Holland/ prof. Maastricht UMC+/ CEO Topcare

Zorgtechnologie: End of s(t)or(r)y

De samenleving beoogt een transformatie van de huidige, overigens zeer succesvolle, gezondheidszorg. Gedurende deze transformatie wordt de focus op zorg geleidelijk verruilt door een expliciete focus gericht op gezondheid. Hierbij wordt gezondheid niet meer 'slechts' als doel gezien, maar nadrukkelijk als een belangrijk middel om vitaal te kunnen functioneren in de samenleving die bijdraagt aan een gezonde economie. Technische geneeskunde speelt een cruciale rol om van deze transformatie een succesverhaal te maken.

Vrijdag – Parallelle sessies

Judith olde Heuvel

Promovendus/Technisch Geneeskundige op de Nucleaire Geneeskunde in het Antoni van Leeuwenhoek

De eerste stappen als Technisch Geneeskundige: van pelvic organ prolapse naar prostaatkanker; same area, different gender…

Van een prijs voor prolaps onderzoek naar een promotieonderzoek over prostaatkanker. Ik vertel je over mijn eerste ervaringen als technische geneeskundige. 10 jaar TG omvat namelijk ook de recent afgestudeerden, degene die hun eerste stappen zetten in het werkveld. Wat ga je doen met je carrière terwijl er vele pioniers voor je zijn geweest? En hoe profileer je jezelf als technische geneeskundige tijdens je promotieonderzoek?

Linda de Wit – van der Veen

Technisch Geneeskundige – (coördinatie wetenschap, klinische uitvoering ImmunoPET en SIRT, coördinator nieuwe technologieën)

Technisch Geneeskundige – van PhD naar de kliniek

Na het afronden van TG in 2009 ben ik doorgestroomd in een PhD traject op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het LUMC. Op een gegeven moment ben je Doctor en wat ga je dan doen... Via verschillende functienamen Postdoc, Senior Postdoc, Fysicus, kan ik me eindelijk 10 jaar later Technisch Geneeskundige in het AVL noemen. Mijn gemiddelde week bestaat nu uit kliniek en wetenschap, maar ook uit management overleg, MDO’s, artsenbesprekingen, initiatie bijeenkomsten en scholing geven.

Merel Boers

Director & Research officer bij Nico.lab

Technique, Medicine, and a start-up?

Met je TG skills impact maken in de zorg, wie wil dat nou niet? Ik koos ervoor om met collega's een venture Nico.lab op te richten dat ons onderzoek sneller naar de artsen zou brengen. Leuk traject: Yes! Rollercoaster? Oh Yes! Ik zal vertellen over hoe onze techniek nu in verschillende ziekenhuizen gerealiseerd wordt, over alle obstakels, en hoe we van een klein clubje onderzoekers zijn uitgegroeid tot een bedrijf met beursgang in het zicht.

Kristian Overduin

Fellow Technisch Geneeskundige, Radiologie & MITeC operatiekamers, Radboudumc & algemeen bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

TG, met beleid

Beleid loopt vaak achter op de praktijk. Dit merken we in de ontwikkeling van een nieuw beroep en de innovaties waar we dagelijks mee werken. Aan de andere kant biedt een jonge beroepsgroep waarvan de rol nog volop in ontwikkeling is, juist veel kansen om die rol mede vorm te geven. Ga de uitdaging aan!

Hans Mekenkamp

Partner en adviseur bij MedicalPHIT

Hoe volwassen is IT in 'Imaging' en een aantal trends!

In de diagnostiek met name beeldvorming speelt IT een steeds belangrijker rol. Of het nu gaat om het digitaliseren van de apparatuur en de processen of het toepassen van nieuwe technologie zoals Artificial Intelligence. In de presentatie gaan we dieper in op het HIMSS Diagnostic Imaging Adoption Model dat in 8 niveaus laat zien wat de status is van IT adoptie in een ziekenhuis. Een goede basis om een aantal trends de revue te laten passeren.  

Rick Bezemer

Senior Scientist bij Philips Research

Innovaties in de perinatale zorg – nieuwe sensoren, meer data, en slimmere algoritmes

Een overzicht wordt gegeven van de trends en innovaties op het gebied van patiëntbewaking en -zorg, waarin de neonatale intensive care als basis genomen wordt, en parallellen getrokken worden met de volwassenen zorg. Er zal ingegaan worden op nieuwe sensortechnologieën, en hoe die mogelijk de beslissingsondersteuning kunnen versterken, en er wordt ingegaan op de voorspellende waarde van data en hoe dit ingezet kan worden om klinische complicaties te voorkomen en zorgroutines te optimaliseren. Tevens wordt besproken hoe nieuwe sensoren, data infrastructuren en zorgdashboards, en slimme algoritmes kunnen helpen bij het bewaken van patiënten buiten de muren van het ziekenhuis.

Annelinde Veen

Global Marketing Manager teamplay - Siemens Healthineers, Erlangen, Duitsland

Get the most out of your Imaging data with teamplay!

Digitalisering in de gezondheidszorg zorgt ervoor dat we toegang krijgen tot veel meer data. Maar hoe maak je succesvol gebruik van deze data? Teamplay begon enkele jaren geleden als een platform om zorgprofessionals toegang te geven tot operationele data die verscholen zit achter de prachtige klinische beelden. Inmiddels groeit het aantal applicaties hard en behoort ook benchmarken en het delen van informatie tussen zorgprofessionals tot de mogelijkheden. Tijdens mijn presentatie vertel ik je hoe teamplay ingezet kan worden om processen te optimaliseren, zodat er voldaan kan worden aan de steeds groter wordende vraag naar goede zorg tegen lagere kosten.  Ook vertel ik je graag over mijn dagelijkse werkzaamheden als Global Marketing Manager van Siemens Teamplay en de belangrijke rol die Technische Geneeskunde daarbij speelt.

Paulien Stegehuis

Strategist bij Gupta Strategists

Strategy consulting in de zorg

Gupta Strategists ondersteunt bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg bij strategische vraagstukken en het structureel verbeteren van hun prestaties. Opdrachtgevers van Gupta zijn zorginstellingen, zorgverzekeraars, toezichthouders en financiers. Gedurende Paulien haar presentatie neemt ze je mee met haar afwegingen om te kiezen voor een carrière in strategy consulting, wat haar werk inhoudt en hoe ze met Gupta bijdragen aan innovatie in de zorg.

Peter Rosier

Universitair Hoofddocent, Arts Functionele Urologie en Neuro-urologie, Afdeling Urologie, Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Plassen en meten, wat wil je dáár nu van weten?

Veel mensen hebben klachten van urineverlies, moeizamer plassen, veel te vaak plasdrang of terugkerende blaasontstekingen. Steeds meer mensen hebben klachten van de urinewegen die samen gaan met veroudering en of nevenaandoeningen. De functie van de blaas kan afwijkend zijn. De huisarts probeert mensen met deze problemen te managen met conservatieve maatregelen op basis van de symptomen, maar als dat niet goed lukt, worden patiënten verwezen naar de specialist. Symptomen zijn belangrijk maar niet specifiek voor de dysfunctie die er aan ten grondslag ligt. Meten is weten, en een urodynamisch onderzoek is een technisch onderzoek naar de pathofysiologie van de dysfunctie. De druk in en om de blaas wordt gemeten via ingebrachte katheters en patroonherkenning leidt tot diagnose van de dysfunctie. De technische uitdagingen van deze tijd zijn, het beter herkennen en voorkomen van meetartefacten; automatische patroon -herkenning en kwantificering (gradering) van afwijkingen en daarop gebaseerde beslissingsondersteuning; (retrospectieve) big data –analyse, en het streven naar reductie van invasiviteit en verbetering van de precisie van de metingen. Zowel hardware als software ontwikkeling zijn in volle gang in dit uitdagende deel van de geneeskunde.

Michelle Meeks

Business Development Manager at AMC - Academic Medical Center

Creating Value from Knowledge

   

Lars Olthof & Maaike de Jong

Venture developer at NLC & CTO of Scinvivo

Bringing Science to Life

Due to market complexities, at least 95% of all medical inventions never reach the patient, regardless of their relevance and brilliance. Especially at academic research institutes, the transition rate from patented inventions into spin-offs is low, as knowledge institutes are primarily focused on research and education, causing valorization efforts to lag behind. During this presentation, Lars will tell about his work at NLC, and how they bring together the best tech, the best people and the best capital in order to transform inventions into impactful healthtech start-ups (31 ventures and counting). Afterwards, Maaike will tell about her work as CTO of Scinvivo (one of the ventures in NLC's portfolio), a medtech start-up using new imaging technologies to revolutionize bladder cancer diagnostics.

Robert van Boxtel

Principal Consultant Medical Device Project B.V.

Nieuwe wetgeving voor medische hulpmiddelen – welke impact heeft dit voor ziekenhuizen, gebruikers en ontwikkelaars?

Op 26 mei 2020 is de overgangsperiode van de nieuwe wetgeving op medische hulpmiddelen afgelopen. Fabrikanten moeten dan aan nieuwe wetgevende eisen voldoen. Maar niet alleen zij, ook voor de keten richting de zorginstellingen zijn er nieuwe eisen opgesteld. En: ook ziekenhuizen, die medische hulpmiddelen ontwikkelen voor eigen gebruik, moeten aantonen dat die hulpmiddelen aan de nieuwe eisen voldoen. Met alle bijkomende bewijslast en dus documentatie. Welke rol zou hierin weggelegd zijn voor de technische geneeskundige?

Koen Willemsen

Promovendus Orthopedie UMC Utrecht

Medical 3D printing en wetgeving

De orthopedie in het UMC Utrecht faciliteert al bijna 10 jaar stages en afstudeer opdrachten voor Technische Geneeskunde studenten. Grote projecten hierin zijn geweest de SpineGuide, de optimalisatie van de Halo crown en verscheidene andere opdrachten in het ontwikkelen van 3D geprinte implantaten.
Gedurende deze parallelle sessie neemt Koen je mee  door de wereld van het  3D printen van implantaten en de wetgeving hieromheen.

Roos Blankena

Consultant Healthcare & Strategy bij IG&H

Op weg naar de juiste zorg op de juiste plek: een technische én maatschappelijke uitdaging

Met de snel stijgende zorguitgaven, toenemende arbeidsmarkt problematiek en wachttijden die blijven oplopen staan we met elkaar voor de uitdaging om de zorg ook richting de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. In Nederland hebben we de ambitie uitgesproken om “de juiste zorg op de juiste plek” te organiseren: oftewel passende zorg dichtbij huis als het kan en verder weg als dat nodig is. In potentie een effectieve manier om betaalbare en toegankelijke zorg te kunnen realiseren. Dit brengt ons als Technisch Geneeskundigen een mooie kans: welke technologie is bewezen effectief om zorg dichtbij huis te leveren? Als consultant brengt het een mooie uitdaging met zich mee: hoe overwinnen we obstakels en zorgen we dat deze ambitie daadwerkelijk gerealiseerd kan worden? Tijdens mijn sessie neem ik jullie mee op weg naar de juiste zorg op de juiste plek. Welke kansen zien we? Welke obstakels komen we in praktijk tegen? Kan de techniek deze obstakels overwinnen en wat is daar nog meer voor nodig? Om deze hersenkraker op te lossen wil ik graag al onze Technisch Geneeskundige kennis bundelen in een interactieve sessie, waar we gezamenlijk nadenken over deze maatschappelijke en technische uitdaging.

Hans Reiber

Chief Scientific Officer (CSO) - Medis

De technische geneeskunde binnen een medisch-technologisch bedrijf

Als CSO van Medis medical imaging systems is Hans Reiber verantwoordelijk voor de research omtrent beeldverwerking binnen Medis en het begeleiden van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Gedurende zijn presentatie op het TiiM congres zal hij een korte beschrijving geven van de research, development, productmanagement en technische en klinische support binnen een MedTech bedrijf op cardiovasculair gebied en de specifieke functies die hierbij horen.

Jorrit Boersen

medical writer at Factory CRO

How to use your clinical data in a clinical evaluation

The transition period for the European Medical Device Regulation (MDR) will end in May 2020. The new regulation has an increased focus on post-market clinical follow-up (PMCF). During this session you will learn how to gather your clinical evidence during the post-market phase.

Annemijn Jonkman

Research Manager & PhD candidate Intensive Care, Amsterdam UMC

Complexe beademing op de IC en de rol van de TG'er hierbij

 

Esther Rodijk

Innovatie project manager binnen het TechMed Centre van de Universiteit Twente & Scout technologie en kennisoverdracht bij Novel-T.

De TechMed Innovation Hub

Hoe zorg jij voor impact van je medisch-technische innovatie? Valorisatie van kennis en technologie is de derde kerntaak van een universiteit. Het TechMed Centre van de Universiteit Twente speelt als erkend innovatie hub een grote rol in de valorisatie en implementatie van medtech innovaties. In deze presentatie illustreer ik onze visie en instrumenten om innovaties naar de markt te brengen.

Bart Hoeben

Developer/Ontwikkelaar bij NEDAP

'Later als ik groot ben...'

Bart is na zijn studie TG weer de collegebanken ingedoken en heeft zich laten bijscholen tot software ontwikkelaar. In deze presentatie legt hij uit waarom hij dat gedaan heeft.

Vera Lagerburg

Algemeen Klinisch Fysicus in OLVG

Implementatie van (zelfontwikkelde) medische software

In deze presentatie zal ik ingaan op de belangrijkste aandachtspunten bij het zelf ontwikkelen van software en het implementeren van deze software in je eigen ziekenhuis. Dit naar aanleiding van de introductie van de praktijkgids medische informatietechnologie, die geschreven is in opdracht van de Koepel Medische Technologie.

Femke Schröder

Technisch geneeskundige - klinische fellow, orthopedisch centrum oost Nederland (OCON)

Klinische toepassingen van 3D analyses en beeldvormende technieken in de orthopedische praktijk.

In 2016 ben ik gestart bij het OCON na het afronden van TG. Het verbeteren van de (beeldvormende)diagnostiek bij klachten na prothesiologie en het innoveren van het zorgpad motiveerden mij om hier als onderzoeker aan de slag te gaan. Begin 2017 kwam de mogelijkheid voorbij om te starten met een klinisch fellowship en kon ik mij meer gaan focussen op de klinische toepassing. Na een twee jarige klinische en technische verdieping zie ik nu de (poli)klinische patiënt met prothesiologie, houd ik mij bezig met optimalisatie van beeldvorming na prothesiologie en ben ik onder andere verantwoordelijk voor 3D analyses en planningen.  

Hans-Pieter Snels

Consultant bij Qserve

Product life cycle

Je komt tijdens je werk een supergaaf en mooi idee tegen. Samen met artsen en onderzoeksgroepen ga je dit ontwikkelen om er een medisch hulpmiddel van te maken. Uiteindelijk is het een heel tof device waarmee je de zorg wilt gaan verbeteren én de markt mee wilt gaan veroveren. Maar voordat een medisch hulpmiddel de markt op kan, wat komt daar allemaal eigenlijk bij kijken? Bij Qserve Consultancy houden wij ons met deze vraagstukken bezig. We beschrijven de product life cycle in deze sessie met alle bijbehorende onderzoeken, testen, validaties, etc. waar je in eerste instantie niet aan denkt bij het ontwikkelen van een product.Gedurende deze sessie neem ik jullie mee in de productontwikkeling en de bijdrage die ik als technisch geneeskundige hieraan kan geven.

Willemijn Groenendaal & Vojkan Mihajlovic

Senior Researchers at IMEC

Wearable sensing for clinical applications

Connected health solutions (CHS) team at imec Netherlands is active for more than 10 years in developing convenient solutions for monitoring health of patients. This includes miniaturized and low-power wearable devices as well as methods to extract information about vital signs or cognitive state of a patient. In this talk, we will share information about a number of wearable sensors developed at imec and discuss how they are used in clinical research applications. In particular, we will share two use cases. The first one is discussing the experience and outcome of a study in end stage renal disease patients in which we have monitored changes in body fluid. The second one is presenting our wearable brain monitoring solution developed for a use case of monitoring cardiac arrest patients in the ICU.

Hylke Kingma

Associate director digitale zorg

Tijd voor serieuze relaties in de regio

Iedereen is ervan overtuigd dat ons zorglandschap moet veranderen om de huidige en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. We zien de medisch specialistische zorg langzaam dichtslibben en ondanks goede pogingen gaat verandering nog te traag. De rol van digitale zorg en het beter benutten van data in deze verandering wordt nog niet op volle waarde geschat. Dit terwijl de juiste data-gedreven technologie en medische technologie al wel beschikbaar is. Het gaat nu veel meer om de wijze waarop deze technologie op een optimale wijze kan worden ingezet, ingebed in het zorgproces, en als belangrijk onderdeel van nieuwe leveringsmodellen in de zorg.

Zaterdag 

Tom van Zwieten

Productspecialist proefschriften bij Gildeprint

Printing your thesis, what choices to make

Gildeprint is ruim 35 jaar gespecialiseerd in de productie van proefschriften. Gedurende deze workshop zullen ze verschillende productiemethoden, de layout (beiden: binnenkant én cover) en het afleveren van deze drukwerken, behandelen. Inzicht in het proces (inclusief de timing) en vele handige tips worden verstrekt die jij kan gebruiken bij het opstellen van geschriften!

Mark de Lange

Organisatieadviseur, programma- en verandermanager bij Vital Innovators

Workshop SROI

Return On Investment: een eenvoudige ratio die weergeeft hoeveel er terugverwacht kan worden bij het nemen van een investering. Maar wat als de investering voor u niet financieel rendabel is, maar wel maatschappelijk relevant? Wat als de beoogde doelstelling niet in euro’s uit te drukken lijkt? Wat als niet gezocht wordt naar meer geld, maar naar meer dan geld? Daar biedt de SROI, de Social Return On Investment, uitkomst. Bij een SROI analyse wordt niet alleen gekeken hoeveel een financiële investering oplevert, maar wordt ook gemeten wat de impact is voor de maatschappij. Tijdens de workshop alle SROI geheimen kennen. Hierbij combineren we theorie met het gezamenlijk opstellen van een SROI voor praktijkcasus.

Rob Koster

Onderhandelaar arbeidsvoorwaarden bij de LAD

Onderhandelen over cao’s en arbeidsvoorwaarden: hoe werkt dat?

Wat zijn verantwoorde arbeidstijden? Wat is gezond roosteren? En hoe zit het met uw salarisperspectief? Daarmee houdt de LAD (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband) zich dagelijks bezig. De LAD behartigt de belangen van zo’n 35.000 (aankomende) artsen en een aantal aanverwante beroepsgroepen, zoals technisch geneeskundigen. Namens al die artsen en zorgprofessionals onderhandelt de LAD met andere werknemers- en werkgeversorganisaties over goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Hoe gaat dat in z'n werk, welke arbeidsvoorwaarden gelden voor u als technisch geneeskundige en waar heeft u precies recht op? Hoe zit het met de positionering van uw beroepsgroep en hoe kunt u zelf onderhandelen over uw arbeidscontract? Tijdens een workshop gaat LAD-onderhandelaar Rob Koster op deze vragen in.

Patrick de Wit

Voorzitter Toastmasters Zwolle

Pakkend pitchen!

"In een korte tijd je verhaal duidelijk overbrengen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. En hoe zorg je ervoor dat het verhaal daadwerkelijk aankomt en blijft hangen? In deze workshop gaan we na een korte uitleg hoe je het beste je pitch kunt opbouwen vooral praktisch aan de slag. Ik geef je tips en trucs die je direct tijdens de workshop kunt gebruiken om je pitch te verbeteren."

Janneke van der Heijden

Trainer en coach bij JANN

Dream big act small - zet de eerste stappen naar jouw doel

In deze workshop gaan we in 40 minuten van jouw droom naar je doel en de eerste actie die je kan nemen. Je komt energie uit deze workshop en weet welke dingen je kunt doen om gestructureerd naar je doel te werken. We maken gebruik van theorieën, maar je zult vooral zelf aan de slag gaan samen met de andere deelnemers.