TiiM 2023 – Woord van de voorzitter

That is one small step for man, one giant leap for mankind – Neil Armstrong

Op 21 april 2023 zal de elfde editie van het TiiM congres plaatsvinden. Dit congres draait om technologische innovaties in de zorg en de aspecten die daarbij komen kijken. De Technisch Geneeskundige is dé zorgprofessional die innovaties richting de patiënt brengt. De ontwikkeling van het vakgebied van een Technisch Geneeskundige wordt in mijn ogen goed omschreven door de hierboven geschreven quote van Neil Armstrong. De beroepsgroep is klein begonnen, maar worden steeds zichtbaarder als zorgprofessional – we maken een sprong. Het thema van het TiiM congres is hiermee in lijn – The TradeMark: Dare to leap.

Durf de sprong in het diepe te maken en te zien wat je meerwaarde als Technisch Geneeskundige kan zijn en ga het gesprek hierover aan. Neem een sprong in de toekomst om te zien wat we uiteindelijk op persoonlijk niveau en op beroepsgroep niveau kunnen bereiken. Of zet een stap terug om te kijken wat er al bereikt is. Bijvoorbeeld de definitieve opname van de Technisch Geneeskundige in de Wet BIG, wat een belangrijke erkenning is voor het belang van onze beroepsgroep in de patiëntenzorg. Of het feit dat we ook buiten ziekenhuizen, in het bedrijfsleven, te vinden zijn. Dit tezamen draagt eraan bij dat Technisch Geneeskundigen boven op de laatste ontwikkelingen in de med-tech wereld zitten en kunnen ze in een vroeg stadium bijdragen aan het verbeteren of optimaliseren van zorg.

Tijdens het TiiM congres brengen we een grote variëteit van technologische innovaties samen in een inspirerend evenement. Zo presenteren we lopende onderzoeken en de nieuwste trends in de zorg, zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Ook zullen er komend jaar parallelle sessies zijn met verdiepende presentaties die in lijn zijn met de onderwerpen van de clusters (in oprichting). Daarnaast belichten we ook aspecten als: persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en adviezen voor starters op de arbeidsmarkt. Dit zijn dan ook bij uitstek goede momenten waarop het bedrijfsleven de Technisch Geneeskundige leert kennen en zichzelf kan presenteren en vice versa. Samen bouwen aan de brug naar een toekomst met optimale patiëntenzorg is wat ons bindt. De sleutel voor succes is samenwerking en kennisdeling.

We verwelkomen u graag op ons congres om elkaar te inspireren en uit te dagen. Graag tot 21 april 2023!

Namens de organisatie, Iris Obdeijn,
voorzitter TiiM congrescommissie